2.6.2012

KESÄINEN MANSIKKASUKLAAKAKKU


Tämän kakun tein kesäloman kunniaksi, ja oli muuten tosi hyvää ja raikasta :)
Huippua kesää kaikille, vaikkakin ilmat ovat niin kylmiä ja syksyisiä :)'

Marenkipohjat:
4 valkuaista
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl hasselpähkinärouhetta

Suklaakerros:
2 keltuaista
2rkl sokeria
2 1/2dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
100g maitosuklaata
2dl kuohukermaa

Koristeluun:
tuoreita mansikoita

1.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri varovasti ja jatka vatkaamista , kunnes vaahto pysyy kulhon pohjassa, kun käännät sen ylösalaisin. Kääntele joukkoon varovasti puolet pähkinärouheesta.
2.Piirrä sileän, noin 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalevyn avulla kaksi rengasta leivinpaperille. Levitä marenkiseos niiden päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele pinnalle loppu pähkinärouhe.
3.Paista kiertoilmauunissa 50 asteessa noin 6-8h, kunnes marenkilevyt ovat kokonaan kovia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Valmista pohjien paistuessa täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi pikku kattilassa. Lisää maito ja vehnäjauhot ekoittaen. Kuumenna koko ajan hämmennellen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Lisää suklaa paloina ja anna sulaa. Mausta vaniljalla ja anna jäähtyä.
4.Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi  ja kääntele kylmän kiisselin joukkoon. Pane toinen pohjista irtopohjavuokaan, ja levitä päälle suklaakerros. Paina toinen pohjista kanneksi päälle, pähkinäpinta ylöspäin. Pakasta kakku.
5.Ota huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti