21.6.2012

RAPARPERI-TOSCAKAKKU

Tässä on on tehty kaurahiutaleilla tosca, todella hyvää oli:)
Tässä puolestaan tosca on tehty mantelilastuilla
Pohja:
150g margariinia
1 1/2dl sokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

raparperia tai omenaa

Toscaseos:
100g voita
1 1/2dl sokeria tai fariinisokeria
2rkl vehnäjauhoja
2rkl kermaa tai maitoa
100g mantelilastuja tai 2 1/2dl kaurahiutaleita

1.Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, halkaisija noin 24cm ja voitele reunat. Kuori ja paloittele raparperit tai viipaloi omenat. Vatkaa kevyesti sekaisin margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15min.
2.Tee tosca kuumentaen voi ja sokeri kattilassa. (jos teet mantelilastuista kuorrutteen niin laita tavallista sokeria, mutta jos teet kaurahiutaleista niin laita fariinisokeria). Lisää jauhot, kerma ja mantelilastut tai kaurahiutaleet ja keitä seos sakeaksi, mutta varo ettet polta seosta! Nosta pohja pois uunista ja levitä sen päälle raparperit tai omenaviipaleet. Levitä toscaseos varovasti pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa noin 15-20min. Huom! toimi nopeasti ettei pohja lässähdä.

Laitan kuvat hetken päästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti