22.7.2012

MANSIKKAINEN BRITATORTTU




125g margariinia
1dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1 3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Väliin:
reilusti tuoreita mansikoita
2dl kermaa
125g turkkilaista jogurttia
sokeria maun mukaan

1.Vaahdota margariini ja sokeri. Erottele kananmunan keltuaisen ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa keltuaiset yksitellen margariini-sokerivaahdon joukkoon. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
2.Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kokoajan. Marenki on silloin valmista, kun se pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä marenki pohjan päälle, tee lusikalla pientä kuviota pintaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min. Jäähdytä pohja.
3.Leikkaa pohja kahteen osaan levyn keskeltä ja nosta toinen puoli tarjoiluvadille. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja levitä pohjan päälle. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon jogurtti sekä sokeri. Levitä täyte mansikoiden päälle ja nosta toinen pohjalevy täytteen päälle. Koristele mansikanlehdillä ja kokonaisilla mansikoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti