29.9.2012

SYKSYINEN KINUSKIKAKKU APPELSIINITÄYTTEELLÄ


Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Kostutus:
mandariinisäilykkeen sokeriliemi

Täyte:
2prk (320g/kpl) mandariinilohkoja sokeriliemessä (Rainbow)
2dl vispikermaa
300g appelsiinituorejuustoa
1/4dl vaniljakastikejauhetta

Kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Pursotukset:
2prk vispikermaa
sokeria

1.Voitele ja korppujauhota vuoka (24-26cm halkasijaltaan).
2.Ota esille kaksi samankokoista lasia.
3.Riko toiseen lasiin munat ja toiseen samanverran sokeria. Kaada sokeri kulhoon.
4.Mittaa tyhjentämääsi lasiin taas samanverran jauhoja kuin munia on. Jauhoja suhde: jauhoja 75% ja perunajauhoja 25%. Laita päälle 2tl leivinjauhetta ja sekoita jauhot keskenään.
5.Kaada munat kulhoon ja vatkaa ne sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi joukkoon jauhoseos ja sekoita varovasti tasasiseksi taikinaksi.
6.Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 40-60min. Kakku on valmis kun se on saanu hieman väriä ja se on irronnut vähän vuoan reunasta.
7.Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
8.Kaada mandariinit -säilykkeestä liemi pois, mutta säästä osa liemestä kostutusta varten. Murskaa lohkot haarukalla "soseeksi".
9.Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljakastikejauhe. Sekoita nopesti.
10.Aloita kakun kokoaminen. Nosta alin pohja tarjoilulautaselle ja kostuta se. Levitä pohjan päälle puolet mandariini soseesta. Levitä mandariini soseen päälle puolet tuorejuustotäytteestä ja kokoa samallalailla toinenkin väli. Nosta päälimmäinen pohja ja kostuta sekin. Huom: pohjaa kannattee kostuttaa hieman normaalia vähemmän, sillä mandariinit ovat todella mehukkaita.
11.Keitä kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kinuskia 15-20min. Kinuski on valmista kun kinuskitippa pysyy kasassa kun sen tiputtaa jääkylmään veteen ja saa sen vielä ehjänä pois kun on kaatanut veden pois. Lisää valmiiseen kinuskiin nokare voita ja sekoita huolella. Kaada kinuski heti kakun päälle ja tasoita.
12.Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla pursotuksia varten. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota reunat aaltomaisesti. Pursota päälle vielä kiemuroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti