16.10.2012

HASSELHOFF


30 leivosta

Pohja:
reilu 3dl (200g) vehnäjauhoja
70g hasselpähkinäjauhetta
reilu 1/2dl (50g) sokeria
100g voita (kylmänä)
1 kananmuna
1tl vettä

1.Mittaa kulhoon vehnäjauhot, hasselpähkinajauhe ja sokeri.
2.Kuutioi kylmä voi ja nypi joukkoon.
3.Kun voi on sekaisin jauhojen kanssa, lisää toisiinsa sekoitetut kananmuna ja vesi.
5.Muodosta taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Pidä jääkaapissa vähintään 45 min. Ota taikina jääkaapista ja anna sen hetki pehmentyä.
6.Jaa taikina 30:n osaan ja painele se metallivuokien (6cm) pohjalle ja reunoille.
7.Laita taikinan päälle pienipala leivinpaperia ja painoksi esim. kuivia herneitä.
8.Paista 180 asteessa noin 12 min. tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Ota pois uunista, anna jäähtyä hetki ota pohjat pois vuoista.

Hasselpähkinä-karamellitäyte:
reilu 2 1/2dl (190g) ruokokidesokeria
0,7dl vettä
100g voita
0.75dl kuohukermaa
25g hasselpähkinärouhetta

1.Mittaa pannulle sokeri ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.
2.Sekoita joukkoon voi. Nosta hieman lämpötilaa, kunnes seos kuplii ja keitä sekoitellen noin 15 min.
3.Kun seos on selvästi paksuuntunut, ota pannu pois liedeltä ja lisää koko ajan hyvin sekoitellen joukkoon kerma.
4.Lusikoi karamellitäyte jäähtyneiden pohjien päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
5.Ripottele hasselpähkinärouhe täytteen päälle.

Suklaakuorrute:
200g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
2rkl voita
(koristeluun hasselpähkinärouhetta)

1.Paloittele suklaa kulhoon odottamaan.
2.Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle.
3.Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
4.Lisää täyte edellisen kerroksen päälle ja koristele hasselpähkinärouheella.
5.Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Me ei löydetty kaupasta hasselpähkinäjauhetta, joten jouduin jauhamaan itse sen hasselpähkinärouheesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti