19.11.2012

JOONAN VARPAAT


n.50 kpl

Pohja:
250g voita
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja

Sitruunatäyte:
3/4dl kermaa
1tl sitruunanmehua
1tl sitruunankuorta raastettuna
1 keltuainen
3/4dl sokeria
1 1/4rkl maissitärkkelysjauhoja
100g voita

Päälle:
tomusokeria

1.Valmista pohjataikina. Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja jauhot voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan.
2.Valmista sitruunatäyte sillä välin ku taikina kovettuu. Mittaa kerma, sitruunanmehu ja -kuoriraaste, keltuainen, sokeri ja maissintärkkelysjauho kattilaan ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen seos kiehuvaksi. Jäähdytä täyte kylmäksi.
3.Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä ohut levy ja painele siittä pikkuleipiä muotilla, itse käytin tuommoista vauvan jalka muottia. Paista 170 asteessa vaalean ruskeiksi. Varo palamista! Anna valmiiden pikkuleipien jäähtyä.
4.Vatkaa sitruunatäytteen voi vaahdoksi ja yhdistä rasvavaahtoon kylmä kiisseli pienissä erissä koko ajan vatkaten.
5.Levitä puoleen pikkuleivistä täytettä ja laita toiset pikkuleivät kansiksi. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti