12.11.2012

KINUSKINEN VADELMAJUUSTOKAKKU

Pohja:
1pkt (350g) Domino-keksejä (vanilija&toffee)
100g margariinia

Täyte:
4dl kuohukermaa
3 1/2dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 1/2dl flora vispiä
200g mautamatonta tuorejuustoa
1/2dl vettä
250g vadelmia

Päälle:
(pakaste) vadelmia
3dl vettä tai esim. viinimarjamehua
1 1/2dl hyytelösokeria

1.Valmista kinuski mielellään jo edellisenä päivänä jääkaappiin kylmenemään, sillä sen täytyy olla aivan kylmää. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes se kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä.
2.Peitä irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi, sulata margariini ja sekoita keskenään. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
3.Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa jääkaappikylmää kinuskikastiketta niin kauan, kunnes se on selvästi paksuuntunut. Lisää kermatuorejuusto seokseen ja sekoita. Liota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana kerman joukkoon koko ajan vatkaten.
4.Kaada 1/3 osa täytteestä pohjan päälle ja asettele puolet vadelmistä täytteen päälle. Kaada loppu täytteestä puolet vadelmien päälle ja laita taas loput vadelmat täytteen päälle. Kaada loppu täyte vadelmien päälle ja laita jääkaappin hyytymään vähintään seuraavaan päivään saakka.
5.Asettele jäiset vadelmat kakun päälle vieri viereen ja valmista kiille sen pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti, levitä kiillettä esim. pullasudilla jokaisen marjan päälle.
Huom! kiillettä on tosi tärkeä mennä joka kohtaan reunoilla ettei vadelmat ala valua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti