10.11.2012

LOHILEIPÄKAKKU

800-900g ruisleipäviipaleita

Kostutus:
2dl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
400g lämminsavulohta (ilman nahkaa)
1 1/2dl tillisilppua
1 1/2dl ruohosipulisilppua
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
1/2dl sitruunanmehua

Koristelu:
jääsalaattia
persilijaa
tomaattiruusu tomaatista

1. Vuoraa kokoamista varten 2 litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla.
2.Leikkaa ruisleipäviipaleista reunat pois ja halkaise osa paloista kolmioiksi.
3.Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko lohi astiaan ja mittaa samaan kulhoon tilli- ja ruohosipulisilputkin. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja lohiseos, sekoita. Vatkaa joukoon vielä sinappi-kurkkusalaatti ja valkopippuri. Kiehauta sitruunanmehu ja liota sinne liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan vatkaten joukkoon. Tarkista maku.
4.Käytä leipäviipaleet nopeasti maidossa ja astele niitä kulhon pohjalle ja reunoille. Jos pohjalle valuu maitoa ni ota ne pois esim. paperilla. Kaada täytteestä 1/3 kulhoon ja kostuta leipäviipaleita ja laita niistä kerros täytteen päälle. Kaada taas lopusta täytteestä puolet leipien päälle ja tee taas leipäkerros täytteen päälle. Levitä loppu täyte leipien päälle  ja tee viimeinen leipäkerros täytteen päälle, josta tulee sitten lopulta kakun pohja. Nostele kelmun yliääräiset reunat "kanneksi" kakun päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään asti.
5.Kumoa kakku tarjoilulautaselle, jossa on jo valmiiksi laitettu jääsalaatit reunoille ja poista kelmu. Koristele persilijalla. Tee tomaattiruusu. Kuori tomatti ja pyörittele kuoresta ruusu. Nosta ruusu persilijan keskelle.

Kakku säilyy jääkaapissa hyvänmakuisena muutaman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti