18.12.2012

JOULUINEN PIPARIKAKKU


Annas ohuita pipareita

Täyte:
4dl vispikermaa
400g mautamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria

1. kerros: 20 kpl Omar karkkeja

2. kerros: 1tl tummaa kaakaojauhetta
                1rkl kahvia

3. kerros: 100g tummaa suklaata

1.Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjan ja reunan väliin.
2.Vaahdota vispikerma napakaksi vaahdoksi. Mittaa joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita hyvin.
3.Jaa täyte kolmeen kulhoon. Laita ensimmäiseen kulhoon pieniksi paloitellut Omar karkit, sekoita. Mittaa toiseen kulhoon kaakaojauhe ja kahvi, sekoita. Sulata tumma suklaa ja sekoita se kolmannen kulhon kermaseoksen joukkoon.
4.Astele irtopohjavuoan pohja täyteen kokonaisia pipareita. Kaada päälle tummasuklaatäyte ja tasoita. Laita täytekerroksen päälle pipareita, jonka jälkeen kaadat kahvitäytteen sen päälle ja tasoitat pinnan. Laita jälleen kahvitäytteen päälle pipareita ja kaada Omar karkkitäyte pipareiden päälle, tasoita pinta. Koristeeksi asettele kakun päälle pipareita haluamallasi tavalla.
5.Pakasta kakku vähintään yön ajaksi.

Kuvia tulee joulun aikaan, kunhan saan kakun pois vuoasta ja tarjolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti