6.12.2012

JOULUTORTUT


n.40kpl

9dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
500g voita
4dl vispikermaa

1.Nypi vehnäjauhot, leivinjauhe ja pehmeä voi hyvin keskenään sekaisin. Vaahdota vispikerma ja sekoita hyvin voi jauho-seokseen. Laita jääkaappiin ja anna kovettua seuraavaan päivään.
2.Taittele leivin paperista 7 cm leveä suorakaiteen muotoinen muotti. Ota taikinasta puolet kerralaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoitetulla alustalla, taittele taikina kuvan mukaisesti ja kauli jälleen ohueksilevyksitaittele taikina vielä kertaalleen, jonka jälkeen kauli taikinasta mahdollisimman nelikulmainen.
3.Leikkaa leivinpaperi muotilla taikinasta neliöitä. Tee taikinaan viillot joka kulmaan ja taittele joka toinen kulmasakara keskelle.
4.Laita keskelle luumuhilloa ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat syödä tuoreen makuisia torttuja, niin laita tortut pakastimeen ilman hilloa ja paistamista. Ota jäiset tortut pakastimesta, laita hillo päälle ja paista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti