24.1.2013

KINKKUPIIRAKKA


Nopea ja maukas kinkkupiirakka on helppo valmistaa. Pohjassa oleva perunasosejauhe tekee piirakkaopohjasta erittäin maukkaan ja murean.

(pellillinen)

Pohja:
100g perunasosejauhetta
1tl leivinjauhetta
5 1/2dl vehnäjauhoja
200g voita
1 1/2- 2dl kylmää vettä

Täyte:
paprikaa
pala purjosipulia
250g kinkkusuikaleita
75g Aurajuustomuruja
2dl juustoraastetta

Kuorrustus:
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
1prk ranskankermaa

1.Valmista ensin piirakka pohja. Pehmennä ensin voi huoneenlämmössä tai mikrossa (sulatusteholla). Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne sen jälkeen pehmeän voin sekaan. Sekoita kylmä vesi nopeasti taikinaan, alusta käsin ja nosta jääkaappiin vetäytymän. Valmista sillä välin täyte.
2.Pese purjo huolellisesti halkaisemalla se. Pilko purjo pieneksi suikaleiksi. Ota täytteen ainekset valmiiksi.
3.Ota taikina kylmästä ja kauli se leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpapereineen pellille. Kokoa täytteen ainekset tasaisesti piiraan päälle. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada kuorrutus tasaisesti täytteen päälle.
4.Paista 200 asteessa 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti