14.1.2013

VADELMASACHER


Pohja:
150g tummaa suklaata
150g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta

Kostutus:
2dl omenatäysmehua

Täyte:
400g vadelmia (pakaste)
1dl omenatäysmehua
1/2dl sokeria
1rkl perunajauhoja
2dl vispikermaa
2tl vaniliinisokeria
2tl sokeria

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata
1dl vispikermaa

Koristeeksi:
150g tummaa suklaata
pinkin-punaista marsipaania

1.Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24cm). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhellisesti sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä.
2.Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi  jauhoseos taikinaan vain sen verran, että taikina on tasaista.
3.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
4.Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kokoajan sekoitaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma, mausta sokerillla ja vaniliinisokerilla.
5.Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille.
6.Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle levitä puolet vadelmahillosta. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Siirrä jääkaappiin.
7.Sulata suklaa mikrossa koristetta varten. Levitä sulanut suklaa ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Laita suklaa jääkaappiin, jotta se kovettuu. Taittele kovettuneesta suklaasta erinkokoisia palasia kakun reunoille. Kauli marsipaanista tomusokeroidulla pöydällä ohut levy. Leikkaa levystä kirjaimet kakun päälle. Tee marsipaanista vadelmia koristeeksi kakun päälle.
8.Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää joukkoon kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhan kakun päälle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille. Asettele suklaalastut kakun reunoille ja marsipaanikoristeet kakun pinnalle haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti