3.2.2013

PIKKUTYTÖN UNELMA

Tämän kakun tein naapuri-tytön 5-vuotis synttäreille. En itse voinut mastaa tätä, mutta sai kyllä kehuja kakun mausta. :)

Pohja:
6 kananmunaa
sokeria
1/2dl kaakaojauhetta
perunajauhoja
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Kostutus:
2dl esim. omenamehua

Vaniljavanukastäyte:
4dl vispikermaa
2prk (120g/prk) vaniljavanukasta
1/2dl vaniljakastikejauhetta
sokeria maun mukaan
mansikkahilloa

Koristeeksi.
500g keltaista marsipaania
valkoista sokerimassaa
pinkkiä marsipaania
1 kick-patukka

1.Valmista kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia esille. Riko toiseen lasiin munat ja mittaa toiseen lasiin samanverran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa jäleen tyhjän lasin pohjalle kaakaojauhe, leivinjauhe, 25-50% perunajauhoja koko jauhojen määrästä ja loput vehnäjauhoja. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
2.Kaada munat sokerin joukkoon, vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Kaada jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n 50-60 min.
3.Valmista täyte. Vaahdota kerma, lisää joukkoon vanukas ja vaniljakastikejauhe, sekoita. Mausta täyte sokerilla.
4.Halkaise hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta se (muistathan, että alimmaista kakkulevyä kostutetaan aina vähemmän kuin päälimmäistä). Levitä päälle ohut kerros täytettä ja sen jälkeen mansikkahilloa, levitä hillon jälkeen loput puolesta täytteestä varovasti hillon päälle. Nosta keskimmäinen kakkulevy täytteiden päälle ja kostuta, täytä samallalailla kuin ensimmäinen väli. Aseta vielä viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta se hyvin.
5.Vaahdota hieman kermaa ja levitä sitä ohut kerros kakun päälle, jotta saat tarttumapinnan marsipaania varten.
6.Kauli keltainen marsipaani ohueksi ympyräksi tomusokeroidulla pöydällä. Nosta se kakun päälle ja asettele se niin että reunoille ei tule ryppyjä. Tee kakun päälle hello kitty ja kiinnitä se vesi-tomusokeri tahnalla. Voit halutessasi tehdä vielä pinkillämarsipaanilla nuo reunakoristeet ja kiinnitä nekin sitten vesi-tomusokeri tahnalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti