3.3.2013

KEVÄINEN PAISTETTU JUUSTOKAKKU ELI CHEESECAKE


Tämä oli avan mielettömän hyvää! :P Ihanan raikasta ja keväistä.

Pohja:
250g digestive-keksejä
100g sulatettua voita

Täyte:
500g Philadelphia tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
450g ranskankermaa
1 sitruunan kuoriraaste
1/4tl vaniliinisokeria
100g aprikoosimarmeladia

Pinnalle:
100g aprikoosimarmeladia

1.Laita irtopohjavuoan (26cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi esim. pussin sisällä kaulimella murskaten. Sekoita joukkoon voi. Kaada keksiseos vuoan pohjalle ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.
2.Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Riko joukkoon yksitellen munat. Lisää seokseen sokeri, ranskankerma, sitruunan kuoriraaste ja vaniliinisokeri, sekoita tasaiseksi massaksi.
3.Levita keksipohjan päälle aprikoosimarmeladi ja kaada sitten täyte vuokaan, ei haittaa vaikka täytettä menee keksireunojen yli.
4.Vuoraa irtopohjavuoka foliolla. Laita vuoka, jossa on kakku, jonnekkin isomman vuoan sisään ja kaada sitten isompaan vuokaan noin 3cm korkeudelle kiehuvaa vettä. Nosta vuoat 200 asteiseen uuniin ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Nosta kakku pois uunista ja anna jäähtyä vesihauteessa, kunnes kakku on hyytynyt. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.
5.Viimeistele kakku halutessasi aprikoosimarmeladilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti