21.3.2013

TOSCAPIIRAKKA



Pohja:
5 kananmunaa
4dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
5rkl omenamehua
250g margariinia

Kuorrutus:
150g voita
1 1/2dl sokeria
150g mantelilastuja
3rkl vehnäjauhoja
3rkl omenamehua

1.Vaahdota kananmunat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää omenamehun kanssa taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi sulatettu, melkein jäähtynyt rasva.
2.Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla ensin 25-30 minuuttia ja sitten kuorrutettuna 200 asteessa "piirakkatasolla" 10-15 minuuttia.
3.Mittaa kuorrutusta varten voi, sokeri, vehnäjauhot ja omenamehu. Keitä seosta miedolla lämmöllä sen aikaa, että voi on sulanut. Lisää joukkoon mantelilastut varovasti sekoittaen ettei ne murskaannu.
4.Levitä kuorrutus varovasti mehdollisimman vähän painaen puolikypsän piirakan pinnalle ja jatka kypsennystä niin kauan, että pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti