8.8.2013

MANSIKKA-PISTAASIPAVLOVA


Suklaamarenkipohja:
50g tummaa suklaata
7 munanvalkuaista
3dl sokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1rkl maissitärkkelystä

Täyte:
4dl kuohukermaa
50g kuorittuja pistaasipähkinöitä
sokeria maun mukaan
250g mansikoita

Koristeeksi:
25g kuorittuja pistaasipähkinöitä
250g mansikoita

1.Paloittele suklaa ja sulata se varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
2.Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa seos kovaksi marenkivaahdoksi. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että astian voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu ulos.
3.Siivilöi kaakaojauhe ja maissitärkkelys vaahdon joukkoon ja sekoita tasakseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa pienissä erissä.
4.Jaa taikina kahteen osaa ja tee niistä halkaisijaltaan 22.5cmolevat ympyrät. Pasta marenkeja 120-125 (kiertoilma 100) asteisessa uunissa noin 1h. Pohjien tulee olla reunoilta kovia ja rapeita, mutta keskeltä vielä sitkeitä. Kytke lämpö pois ja pidä pohjia jälkilämmössä uuninluukku raollaan, kunnes uuni on jäähtynyt.
5.Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät ja lisää kerman joukkoon. Mausta sokerilla. Pilko mansikat pieniksi paloiksi.
6.Laita marenkilevy tarjoilulautaselle ja levitä mansikkapalat ja puolet kermavaahdosta sen päälle. Nosta päälle toinen levy ja levitä loput kermavaahdot sen päälle. Koristele kokonaisilla mansikoilla ja ruohituilla pistaasipähkinöillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti