13.8.2013

SEEPRAKAKKU


Vanha ja perinteinen tiikerikakku on nyt laitettu uuteen uskoon, nimittäin siittä on kehitelty uusi seeprakakku. :)

Taikina:
4 kananmunaa
3dl sokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl kädenlämpöistä maitoa
2 1/2dl öljyä
2rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:
130g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
70g valkosuklaata

1.Voitele ja korppujauhota 24cm halkasijaltaan oleva irtopohjavuoka
2.Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita muna-sokeri vaahtoon vuorotellen jauho-seosta, maitoa ja öljyä.
3.Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
4.Kaada vuoan keskelle vurotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jaa odottamaan taikinan leviämistä vaan kaada heti toinen kerros taikinan keskelle. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty. Tarkemmat kuvavaiheet taikinan kerrosten tekemisestä löytyy osoitteesta http://www.kinuskikissa.fi/seeprakakku .
5.Paista 180 asteessa uunin alatasolla noin. 50-60min. Anna jäähtyä kunnolla.
6.Mittaa kattilaan kerma ja suklaa, kuumenna miedolla lämmöllä niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrute kakun keskelle ja anna valua kakun reunoille.
7.Sulata valkosuklaa ja pursota pinnalle esim. seeprakuviota.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti