10.9.2013

MINTTUMASARIINIT


Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi alkaa kirjottamaan loppuja ohjeita rippijuhlatarjottavista....:) Nämä masariinileivokset olivat niin suussa sulavia ja taivaallisen makuisia, joten suosittelen muillekkin. Lisäksi olivat äärettömän helppo tekoisia;)

20-30kpl

Pohja:
200g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Täyte:
150g mantelimassaa
75g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
1rkl vehnäjauhoja
70g pätkiksiä

Kinuski:
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1/2rkl voita

Koristeeksi:
Hasselpähkinöitä

1.Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2.Jaa taikina 20-30 osaan, riippuen vuokien koosta. Painele pallerot metallisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille.
3.Valmista täyte. Pilko pätkikset pieniksi paloiksi. Sekoita mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi vatkaimella, lisää joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot ja pätkispalat.
4.Jaa täyte vuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20-24 min. Anna jäähtyä.
5.Mittaa kinuskia varten kerma ja fariinisokeri kattilaan, keittele kinuskia miedolla lämmöllä 15-20 min., kinuski on valmista kun tiputtaa pienen tipan kinuskia kylmään vesilasiin ja se pysyy koossa, eikä leviä. Mausta suolalla ja voilla. Anna jähmettyä melko paksuksi, jotta sitä kärsii laittaa reilun kerroksen masariinin päälle.
6.Levitä kinuskia leivosten päälle ja koristele esimerkiksi kokonaisella hasselpähkinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti